Natuursteen uit Doetinchem voor heel Nederland

Neem contact met ons op

Op deze pagina vindt u meer informatie over natuurstenen vloeren en traptreden, waaronder: 

  • Belgisch hardsteen: een breed scala aan afwerkingen.

  • Hardsteen: diverse afwerkingen in Aziatisch en Indiaas hardsteen.

  • Marmer: verschillende soorten, waaronder antieke en getrommelde versies.

  • Leisteen: afkomstig uit Noorwegen, Zuid-Afrika, India, China en Brazilië.

  • Kwartsiet: afkomstig uit Afrika, Argentinië, Brazilië, China en India.

  • Graniet: alle soorten en alle bewerkingen; gepolijst, gezoet, anticato en gestraald.

Belgisch hardsteen

Hardsteen kent vele toepassingen, voor zowel binnen als buiten. Deze steensoort is heel geschikt voor vloeren, wandtegels, sanitair, muurafdekking en dorpels. Hardsteen wordt met name gewonnen in België, Ierland en China. Over het algemeen is Belgisch hardsteen van betere kwaliteit en wordt deze steensoort ‘mooi oud’. Chinees hardsteen is goedkoper, maar heeft een veel mindere kwaliteit en is minder duurzaam.

Marmer

Marmer is een steensoort die in de natuur onder hoge druk gevormd wordt uit kalksteen. Marmer heeft een luxe uitstraling en wordt veel gebruikt in de beeldhouwkunst en ook als bouwmateriaal. Het wordt onder andere gebruikt voor vloertegels, trap- en wandbekleding en  sanitair. Marmer wordt onder andere gewonnen uit steengroeven in Italië, Griekenland, Portugal, Turkije en België.

Leisteen

Leisteen wordt in bepaalde gebieden in de bergen gevonden, onder andere in Noorwegen, Zuid-Afrika, India, China en Brazilië. Deze steensoort ontstaat uit klei die onder hoge druk wordt gevormd. Dit proces duurt miljoenen jaren. Omdat leisteen de eigenschap heeft om warmte te geleiden, wordt deze natuursteen met name toegepast als dakbedekking en bij open haarden.

Kwartsiet

Kwartsiet is een natuursteen die voornamelijk uit het mineraal kwarts bestaat. Deze soort natuursteen ontstaat doordat zandlagen worden samengedrukt en doordat daarboven steeds weer nieuwe lagen ontstaan. Dit proces duurt tienduizenden jaren. Kwartsiet is een zeer harde en duurzame steensoort die goed te verwerken is. Het wordt met name gebruikt voor vloertegels en bestrating.

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente. Het wordt gevormd door het stollen van magma diep in de aarde. Tijdens het afkoelen ontstaan prachtige kristallen, die dan ook kenmerkend zijn voor deze steensoort. Graniet komt voor in de hele wereld, in talloze soorten en kleuren. Graniet wordt veel gebruikt in het interieur.