Vloerverwarming laten leggen door Nijland Tegels & Natuursteen uit Doetinchem

Neem contact met ons op

Bij Nijland Tegels & Natuursteen in Doetinchem leveren wij diverse vormen van vloerverwarming. Daarnaast kunnen wij de vloerverwarming ook voor u installeren.

Naar onze projecten

Vloerverwarming infrezen

De meeste woningen zijn voorzien van een betonnen vloer met daarop een dekvloer. In oudere woningen liggen er meestal geen leidingen in de dekvloer, in de moderne woningen worden de leidingen veelal weggewerkt in de dekvloer.
Er zijn een tweetal veel voorkomende dekvloeren: zandcement en anhydriet. In beiden kan zonder enig probleem een vloerverwarming gefreesd worden.
Infrezen is momenteel de meest voorkomende en voordeligste methode. Bij het infrezen liggen de verwarmingsbuizen net onder het niveau van de vloer. De vloer wordt niet hoger en er zijn geen problemen met de hoogten van deuren, kozijnen en met een mogelijk reeds aanwezige keuken.Heatnet vloerverwarming
Deze methode biedt een comfortabele vloerverwarming, waarbij de vloer snel opwarmt en goed te combineren is met een stenen vloerbedekking, zoals tegels, plavuizen, natuursteen, marmer etc.

Uw vloerverwarming wordt stofvrij in een zogenaamd slakkenpatroon ingefreesd.

Na het infrezen worden de verwarmingsbuizen aangebracht en aangesloten op de verdeler van de vloerverwarming. Deze wordt aangesloten op uw CV en door ons gevuld en getest.
Daarna kan direct begonnen worden met het aanbrengen van de tegelvloer.

Montage op draadstaalnetten

Is er geen dekvloer aanwezig? Dan worden de verwarmingsbuizen gemonteerd op gegalvaniseerde draadstaalnetten met een maaswijdte van 10 cm.Onder de draadstaalnetten wordt veelal een laagje isolatie aangebracht: deze laag dient ook als scheiding tussen de ruwe betonvloer en de nadien aan te brengen dekvloer (voorkomt o.m. scheurvorming in de dekvloer)Ook bij deze methode worden de vloerverwarming buizen in een slakkenhuispatroon gemonteerd.(aan- en retourleiding liggen vlak naast elkaar, waardoor een optimale warmtespreiding wordt verkregen)Na het monteren en aansluiten van de buizen op de verdeler, wordt deze door ons getest en kan de dekvloer worden aangebracht (langs de wanden wordt veelal nog randisolatie aangebracht)